Zijn de thermos drinkflessen BPA én BPS vrij?

Artikel 10 van 16

Laatst kreeg ik een vraag vanuit Amerika of de drinkflessen van Papaya Art BPA én BPS vrij zijn. Om eerlijk te zijn had ik géén idee! Ik ben opgevoed door Westfriese ouders die vrij makkelijk zijn en zonder enig gedoe van alles eten en drinken. Op deze vraag had ik dus geen antwoord en moest ik even googlen.

Ten eerste vroeg ik me af; wat is BPA en BPS? Nu weet ik dat BPA een synthetische verbinding is wat gebruikt wordt bij de produktie van kunststoffen. Het komt onder andere vrij bij verhitting en kan effect hebben op je vruchtbaarheid en hormoonhuishouding. Oeff, da's best pittig.

Maar wat is dan BPS-vrij? Ook dit is een synthetische verbinding en is bij verhitting ook niet veilig.

Om het zeker te weten heb ik het merk Papaya Art gemaild. Gelukkig gaven ze aan dat de flessen BPA én BPS vrij zijn. Ik had, om eerlijk te zijn, ook niet anders verwacht van de Amerikanen. Ze spelen alles op 'safe'. 

De thermos drinkflessen zijn van roestvrij staal en veilig om hete dranken in te doen en lekker uit te drinken. Ze zijn een lust voor het oog vanwege het práchtige design en ook handig om te dragen met de lus aan de dop!

Bekijk alle drinkflessen via: https://www.annacolours.nl/c-3506669/meer-moois/

 

© 2013 - 2024 AnnaColours | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel